Repair Café Bergen op Zoom
R

Locatie: Het Hoofdkwartier
Rembrandstraat 52A
4625 CC Bergen op Zoom

Tijd: 13:00 – 15:30 uur
E: hallo@repaircafe-boz.nl

Bijeenkomsten 2024
23 maart

Op deze datums zijn wij geopend om uw kapotte kleren of defecte apparaat voor huis/ tuin te laten nakijken en repareren. Bijvoorbeeld een defecte koffiezetter, waterkoker, naaimachine, computer/IPad of printer, radio, tv, CD-speler of vintage platenspeler.

Aanmelden voor een reparatie

Bij ons Repair Café kunt u zonder aanmelding binnenlopen. Onze vrijwilligers zullen samen met uw een reparatiepoging doen. Bij binnenkomst dient u zich eerst bij de receptietafel te melden. Daar wordt samen met u een aanmeldingsformulier c.q. een Repairmonitor ingevuld met daarin:

  • uw naam
  • het soort apparaat
  • het defect
  • de vier cijfers van uw postcode

Samen de reparatie doen staat bij ons voorop. In het geval dat een apparaat niet gerepareerd kan worden tijdens het Repair Café kunt u naar een volgende bijeenkomst komen om het verder af te maken. Ook als er onderdelen vervangen moeten worden kunt u die zelf bestellen en tijdens een volgende bijeenkomst, samen met één van onze vrjiwilligers, vervangen.

Huisregels

Duurzaam

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in hun systeem. Men weet ook niet altijd hoe dat moet.

Bij het Repair Café in de gemeente Bergen op Zoom dragen wij waardevolle praktische kennis over. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet weggegooid te worden. Elektrische apparatuur van koffiezetters en waterkokers tot stofzuigers, huis- en tuingereedschap zoals boormachines, grasmaaiers en heggenscharen kunnen bij ons een nieuw leven krijgen. Ook kleren kunnen gerepareerd worden! Binnen ons reparatieteam zijn ook vrijwilligers aanwezig met een naaimachine.

Herbruikbaar

Het Repair Café voorkomt het als maar toenemen van de afvalberg, met name ook doordat mensen met een smalle beurs door het Repair Café op een schappelijke manier geholpen kunnen worden. Voor de apparaten die niet meer gerepareerd kunnen worden verzoeken we om deze zelf via de organisatie WeCycle af te voeren

Doneren

Voor nieuwe onderdelen bij reparaties, zoals schakelaars en zekeringen, wordt een kleine vergoeding van de klanten gevraagd. Reparatieklanten schenken bij een reparatie vaak een vrijwillige bijdrage. Van deze bijdragen kan bij voorbeeld weer nieuw reparatiemateriaal en -gereedschap worden aangeschaft.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...