Repair Café Koudekerke
R

Locatie: Gemeenschapshuis ‘De Klimop
Kerkstraat 2
4371 AP Koudekerke

Iedere 3e woensdag van de maand
Tijd: 10:00 – 11:45 uur
E-mail: verstraatecees@gmail.com  T: 0118-553584Bijeenkomsten 2024

Aanmelden voor een reparatie

Als u zich vooraf per e-mail aanmeldt met vermelding van uw naam, het soort apparaat en het defect, dan kunt u voorafgaand aan het Repaircafé al een afspraak krijgen zodat u niet lang hoeft te wachten voor u aan de beurt bent.

  • Bij binnenkomst dient u zich eerst bij de receptietafel te melden.
  • Daar wordt samen met u een aanmeldingsformulier (een Repairmonitor) ingevuld met
    • uw naam
    • het soort apparaat
    • het defect

Huisregels

In het geval dat de reparateur het apparaat mee naar huis wil nemen voor verder onderzoek en/of reparatie, wordt u gevraagd om uw telefoonnummer op te geven. Door het  formulier te ondertekenen stemt u in met het privacy regelement dat Repair Café Koudekerke hanteert. Privacygevoelige informatie wordt na  reparatie uit onze database gewist. Wij bellen u zodra het apparaat weer opgehaald kan worden. Tijdens de reparaties kunnen foto’s worden gemaakt.

Lees ook
Repair Café Koudekerke | Bijeenkomst oktober 2023
Betrokkenheid en bewustwording

Repair Café Koudekerke werd medio 2019 opgestart door circa 10 technische en organisatorisch onderlegde vrijwilligers uit de diverse kernen van de gemeente Veere en ook uit Middelburg en Vlissingen.

Repair Café Koudekerke gaat een aantal keren per jaar ‘on tour’ naar verschillende dorpskernen van de gemeente Veere:


Dorpshuis Biggekerke
Schuitvlotstraat 10
4373AK Biggekerke

 


‘De Wegwijzer’
Willibrordusplein 26
4374AX Zoutelande

Mogelijk volgen nog meer dorpskernen voor een openstelling van ons Repair Café.

Duurzaam

Bij het Repair Café Koudekerke staat het duurzaam gebruik van elektrische apparatuur van koffiezetters en waterkokers tot stofzuigers, huis- en tuingereedschap zoals boormachines, grasmaaiers en heggenscharen voorop. Ook audio apparaten en computers kregen vaak vaak een tweede leven. En sinds kort is ons reparatieteam versterkt met een vrouwelijke reparateur die naaimachines herstelt en u desgewenst helpt met de juiste instellingen.

Herbruikbaar

Het Repair Café voorkomt het als maar toenemen van de afvalberg, met name ook doordat mensen met een smalle beurs door het Repaircafé op een schappelijke manier geholpen kunnen worden. Apparaten die niet meer gerepareerd kunnen worden,hebben vaak nog onderdelen die herbruikbaar zijn. Bovendien werkt Repair Café Koudekerke ook samen met de SVRZ in Koudekerke, waar afgedankte apparaten als therapie uit elkaar gehaald worden voor bruikbare onderdelen en eventueel hergebruik.

Doneren

Voor nieuwe onderdelen bij reparaties, zoals schakelaars en zekeringen, wordt een kleine vergoeding van de klanten gevraagd. Reparatieklanten schenken bij een geslaagde reparatie vaak een (beperkte) basis-vergoeding of fooi. Van deze bijdragen kan bij voorbeeld weer nieuw reparatiegereedschap aangeschaft worden.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...