• Logo Gilde Walcheren

Repair Café gemeente Kapelle
R

Locatie: Diverse locaties (zie hieronder)
Iedere 3e donderdag van de maand
Tijd: 09:30 – 11:30 uur
E: buurtteam@kapelle.nl  T: 0113 – 33 33 60

Bijeenkomsten 2023

Op deze datums zijn wij geopend om uw kapotte kleren of defecte apparaat voor huis/ tuin te laten nakijken en repareren. Bijvoorbeeld een defecte koffiezetter, waterkoker, naaimachine, computer/IPad of printer, radio, tv, CD-speler of vintage platenspeler. En nu met de lente natuurlijk ook elektrisch gereedschap voor de tuin.

 Huisregels

Aanmelden voor een reparatie

Bij ons Repair Café kunt u zonder aanmelding binnenlopen. Onze vrijwilligers zullen samen met uw een reparatiepoging doen. Bij binnenkomst dient u zich eerst bij de receptietafel te melden.

Samen de reparatie doen staat bij ons voorop. In het geval dat een apparaat niet gerepareerd kan worden tijdens het Repair Café kunt u naar een volgend Repair Café komen of maken wij een afspraak om de reparatie bij u thuis af te maken. Daar wordt samen met u een aanmeldingsformulier c.q. een Repairmonitor ingevuld met
– uw naam
– het soort apparaat
– het defect

Repair Café gemeente Kapelle werd medio 2014 opgestart door het Buurtteam (voor 2022 Cederhof Welzijn)

in de gemeente Kapelle is actief op de volgende locaties:


Dorpshuis De Vroone
C.D. Vereekestraat 74
4421 CE Kapelle


Dorpshuis De Wemel
Dorpsplein 1
4424 AC Wemeldinge


‘t Durpshart Schore
Nieuwe Kerkplein 15
4423 AC Schore

Duurzaam

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten ook niet altijd hoe dat moet. Bij het Repair Café in de gemeente Kapelle dragen wij waardevolle praktische kennis over. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet weggegooid te worden. Elektrische apparatuur van koffiezetters en waterkokers tot stofzuigers, huis- en tuingereedschap zoals boormachines, grasmaaiers en heggenscharen kunnen bij ons een nieuw leven krijgen. Ook kleren kunnen gerepareerd worden! Binnen ons reparatieteam zijn ook een aantal vrijwilligers aanwezig met een naaimachine.

Herbruikbaar

Het Repair Café voorkomt het als maar toenemen van de afvalberg, met name ook doordat mensen met een smalle beurs door het Repaircafé op een schappelijke manier geholpen kunnen worden. Apparaten die niet meer gerepareerd kunnen worden, hebben vaak nog onderdelen die herbruikbaar zijn.

Doneren

Voor nieuwe onderdelen bij reparaties, zoals schakelaars en zekeringen, wordt een kleine vergoeding van de klanten gevraagd. Reparatieklanten schenken bij een geslaagde reparatie vaak een (beperkte) basis-vergoeding of fooi. Van deze bijdragen kan bij voorbeeld weer nieuw reparatiegereedschap aangeschaft worden.

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers