Een kijkje bij Repair Café Koudekerke
E

Zo maar een sfeerbeeld in foto’s van het werk bij het Repair Café Koudekerke.

Iedere maand gaan de reparateurs van het repair café er weer eens extra voor zitten: Met welke defecte apparaten worden we deze keer weer geconfronteerd?

Is het weer een koffiezetapparaat, een stofzuiger of één of ander bijzonder geval als een stoomreiniger, naaimachine of een halogeenlamp?

Werkelijk alle denkbare apparaten passeren de revue, maar de koffiezetters en stofzuigers spannen wel de kroon. Het lijkt erop alsof de fabrikanten liever een nieuw apparaat verkopen dan dat men een defect apparaat laat repareren.

Gelukkig is er mede dankzij de Repaircafés en de publieke opinie hier een omslag in gekomen. We gaan steeds meer voor groen en duurzaam en dat is een heel goede zaak, niet alleen vanwege de vervuiling van het milieu en reducering van de afvalberg, maar ook voor uw portemonnee. En wij, de reparateurs, werken hier met veel enthousiasme aan mee!

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Apple-recycler op vingers getikt

Volgens Bloomberg had Apple's contract-recycler GEEP vanaf 2020 530.000 iPhones, 25.000 iPads en 19.000 horloges moeten recyclen en/of versnipperen. Het recyclingprogramma is vrij simpel: een...