Eerste Europese quantum-datacenter
E

IBM heeft zijn eerste Europese kwantumcomputer-centrum geopend in Duitsland, vlakbij Stuttgart. Dit is een grote stap vooruit in de wereld van supersnelle computers. Deze computers zijn super krachtig en kunnen problemen oplossen die voor gewone computers te ingewikkeld zijn.

Het is IBM’s eerste kwantumcentrum buiten Amerika. Het datacenter huisvest twee nieuwe IBM Quantum Eagle-systemen en zal binnenkort worden uitgebreid met een geavanceerd IBM Quantum Heron-systeem dat tot 16 keer krachtiger is dan eerdere versies. Wetenschappers en bedrijven in geheel Europa kunnen deze computers op afstand kunnen gebruiken.

De Duitse regering ziet dit als een kans om voorop te lopen in nieuwe technologie. Grote namen zoals Bosch, E.ON en de Universiteit van Baskenland zijn al betrokken bij projecten die gebruik maken van deze kwantumcomputers.

Deze belangrijke stap helpt Europa om bij te blijven in de wereldwijde technologie-wedloop met landen als de VS en China. De opening van het datacenter past in de brede Europese trend van toenemende investeringen in kwantumtechnologie en wordt door de Europese Commissie aangeduid als een strategisch belangrijk, zowel bij onderzoek als ontwikkelingen.

Lees ook
Wat is Quantum Computing?
De gevaren van kwantumcomputers

ViaIBM

Repair Café Koudekerke - Reparaties met een Verhaal

LAATSTE NIEUWS

Technologietrends voor 2025

Om organisaties te helpen bij het navigeren door de snel veranderende technologische wereld, heeft Gartner de belangrijkste strategische technologietrends voor 2025 gepresenteerd. Hieronder vind...