Defensie wijzigt datastrategie
D

Defensie zet een vierjarenplan in om tegenstanders met data voor te zijn. Informatiegestuurd optreden is hard nodig om voorbereid te zijn op dreigingen en erop te reageren.

Er is momenteel een grote verschuiving van traditionele naar hoogtechnologische oorlogsvoering zichtbaar. Moderne (wapen)systemen zijn bijna niet inzetbaar zonder data science en kuntmatige intelligentie (AI). Het gebruik van informatie vervult daarbij een steeds prominentere en strategische rol. Niet alleen landen maar ook grote (tech-)bedrijven op het gebied van defensie investeren fors in AI en data science. Dit heeft impact op de krijgsmacht.

Hoewel China niet met name wordt genoemd, baart de toepassing van AI door de Chinezen het Westen grote zorgen. Daarom wil Defensie hierbij meer dan ooit samenwerken met haar EU- en NAVO-partners, kennisinstellingen en de industrie.

Dit blijkt uit de nota Defensiestrategie Data Science en AI 2023-2027.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...