Apple GPT valt niet ver van de AI boom
A

In de afgelopen maanden is artificial intelligence een speerpunt geworden voor Apple. Verschillende teams werken hierbij samen, aldus M&M[EN]. Hoewel het techbedrijf al jaren AI-functies in zijn producten verwerkt, zoals Siri, loopt het inmiddels toch achter op concurrenten zoals Google en Microsoft.

Het inzetten van kunstmatige intelligentie is dus niks nieuws voor Apple, maar gebeurt tot nu toe meer op de achtergrond. Apple GPT wordt op dit moment alleen nog binnen het bedrijf ingezet, maar dat gaat veranderen. Met het systeem van Apple, intern bekend als ‘Ajax’, heeft de techgigant ook de chatbot kunnen ontwikkelen.

Denk hierbij aan Siri (nog niet echt de slimste), val- en crashdetectie en de ECG-app op je Apple Watch. Bovendien wordt AI gebruikt als je bepaalde zoektermen invoert in je fotobibliotheek. Aan de hand van kunstmatige intelligentie worden de foto’s dan gescand op de zoekopdracht die je hebt ingevuld.

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van liefde, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken gebruik...