Wat is DarkBERT?
W

Slechts enkele weken nadat rapporten over WormGPT en FraudGPT opdoken, slaan onderzoekers alarm over een andere AI-aangedreven cybercrime-tool genaamd DarkBERT, die is getraind op gegevens van het dark web. Volgens cybersecurity-oplossingenbedrijf SlashNext kan DarkBERT, dat nog in ontwikkeling is, worden verbonden met internet en worden geïntegreerd met Google Lens.

DarkBERT zou de eerste AI-aangedreven tool kunnen zijn die is getraind op gegevens van het dark web, en de mogelijkheden ervan zijn zeer verontrustend. Het is een cryptografisch AI model, gebaseerd op de RoBERTa-architectuur en getraind op miljoenen webpagina’s, inclusief data van hackforums, zwendelsites en andere online bronnen die verband houden met illegale activiteiten. Het onderscheidt zich van andere LLM’s door zijn vermogen om de unieke dialecten en cryptische boodschappen op het dark web te begrijpen.

In verschillende cyberbeveiligingsgerelateerde use-cases presteerde DarkBERT consequent beter dan gevestigde taalparadigma’s zoals BERT en RoBERTa [en].

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers