Wat is DarkBERT?
W

Slechts enkele weken nadat rapporten over WormGPT en FraudGPT opdoken, slaan onderzoekers alarm over een andere AI-aangedreven cybercrime-tool genaamd DarkBERT, die is getraind op gegevens van het dark web. Volgens cybersecurity-oplossingenbedrijf SlashNext kan DarkBERT, dat nog in ontwikkeling is, worden verbonden met internet en worden geïntegreerd met Google Lens.

DarkBERT zou de eerste AI-aangedreven tool kunnen zijn die is getraind op gegevens van het dark web, en de mogelijkheden ervan zijn zeer verontrustend. Het is een cryptografisch AI model, gebaseerd op de RoBERTa-architectuur en getraind op miljoenen webpagina’s, inclusief data van hackforums, zwendelsites en andere online bronnen die verband houden met illegale activiteiten. Het onderscheidt zich van andere LLM’s door zijn vermogen om de unieke dialecten en cryptische boodschappen op het dark web te begrijpen.

In verschillende cyberbeveiligingsgerelateerde use-cases presteerde DarkBERT consequent beter dan gevestigde taalparadigma’s zoals BERT en RoBERTa [en].

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe toepassingen met AI

Bij de toepassingen van AI is het meer hollen dan stilstaan. Toch willen we je een aantal ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden niet...