AI-leescoach in het onderwijs
A

Microsoft heeft onlangs ‘Reading Coach’ gelanceerd, een door AI aangestuurde leescoach die gepersonaliseerde leesopdrachten aan studenten geeft. Deze nieuwe toepassing bouwt voort op Leesvoortgang, al beschikbaar in Teams, en is gratis toegankelijk voor iedereen met een Microsoft-account. De preview van Reading Coach is momenteel beschikbaar op het web en er wordt binnenkort een Windows-app verwacht, evenals ondersteuning voor meer talen dan alleen Engels.

De Reading Coach is een uitbreiding van Leesvoortgang, specifiek gericht op het onderwijs, en maakt gebruik van verantwoorde AI om de veiligheid, privacy en inclusiviteit te waarborgen.

De online Reading Coach bestaat uit drie modules:

  1. ‘Maak een verhaal’
  2. ‘Lees uit een bibliotheek’, en
  3. ‘Voeg je eigen verhaal toe’

De lezer kan bij de eerste optie keuzes maken over personages, omgeving en leesniveau, waarop de AI een uniek verhaal genereert. De applicatie analyseert de leesvaardigheid van de leerlingen terwijl ze hardop voorlezen en biedt gerichte woordoefeningen om zelfvertrouwen op te bouwen.

Gebruikers moeten een Microsoft-account hebben om toegang te krijgen tot de toepassing.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...