De geest is uit de fles
D

Sam Altman, CEO van OpenAI (het bedrijf achter chatbot ChatGPT), is uitgenodigd door  een senaatscommissie om te bespreken hoe de toenemende populariteit van generatieve AI-tools, zoals ChatGPT, kan worden aangepakt.

De ongeremde populariteit van kunstmatige intelligentie heeft een AI-wapenwedloop in de tech-industrie veroorzaakt. President Joe Biden heeft nieuwe stappen aangekondigd om de opkomende AI-technologie aan te pakken.

US Senator Charles E. Schumer ontmoette vorige maand op Capitol Hill Elon Musk, CEO van Tesla en X, wiens bedrijven afhankelijk zijn van AI en alarm heeft geslagen over de gevaren van AI voor de samenleving.

Eerder deze maand hadden Dario Amodei, CEO van Anthropic, Satya Nadella (voorzitter en CEO van Microsoft) en Sundar Pichai, CEO van Google en Alphabet, reeds een ontmoeting met Biden.

In Europa zijn overheden bezig met de ontwikkeling van de ‘AI Act’, de wetgeving rond kunstmatige intelligentie.

Washington Post | EU AI Act

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers