Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen
O

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over ‘model weights‘ die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de uitkomst van een AI-berekening beïnvloeden.

DeepMind, dat zich bezighoudt met verschillende aspecten van machine learning en kunstmatige intelligentie heeft in juni 2023 aangegeven hierover meer details over de werking van hun AI-modellen. Ook OpenAI en Anthropic hebben de Britse overheid toegezegd hierover informatie te overleggen.

Op 1 en 2 november vindt een wereldwijde AI-top plaats, waar overheidsfunctionarissen, AI-bedrijven en onderzoekers in Bletchley Park samenkomen om de risico’s en ontwikkeling van AI-technologieën te overwegen en te bespreken hoe deze kunnen worden gereguleerd.

Bletchley Park is een site in Milton Keynes die tijdens de Tweede Wereldoorlog de thuisbasis werd van codebrekers en de ontwikkeling zag van Colossus [en], ’s werelds eerste programmeerbare digitale elektronische computer die werd gebruikt om de Enigma-code van de nazi-partij te decoderen, waardoor de oorlog met minstens twee jaar werd verkort.

 

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...