High Definition Fake Music (HDFM)
H

Weleens van de artiesten Bob Harley, Robin Take of Bernard Janssen gehoord? Of Mia Loof en Rick Rufuz? Niet? Dat is ook helemaal niet zo gek, want al deze muzikanten bestaan helemaal niet. Ze zijn bedacht door AI.

En tΓ³ch kun je ze beluisteren op het recent gelanceerde radiostation High Definition Fake Music (HDFM). De dj’s die het programma aan elkaar praten, zijn Renzo de Koning, Rosa Mol, Nathan Overbeet en Evert Kist. En je raadt het al: ook die bestaan niet.

Op HDFM wordt elk halfuur het nepnieuws gepresenteerd, gevolgd door een reclameblok. Ook de reclames worden met AI gemaakt, maar bedrijven kunnen wel zendtijd kopen. AI kan zelfs helpen om voor een specifiek bedrijf een radiospotje te bedenken. Welke reclame dan echt is en welke fake is aan de luisteraar.
Luister mee

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...