ChatGPT liegt vaker in het Chinees dan in het Engels
C

ChatGPT verspreidt in bepaalde talen meer onjuiste informatie dan in andere talen. Dat blijkt uit een recent rapport van NewsGuard, een organisatie die zich richt op het bestrijden van desinformatie. 

Uit tests van NewsGuard blijkt dat de chatbot in Chinese dialecten meer onwaarheden uitspuugt dan in het Engels. Voor deze tests ‘verleidden’ de onderzoekers het taalmodel door het nieuwsartikelen te laten schrijven over verschillende valse beweringen die naar verluidt door de Chinese regering naar buiten zijn gebracht. 

Toen de onderzoekers in het Engels vroegen om dit artikel te schrijven, hapte ChatGPT slechts in één van de zeven voorbeelden toe. Maar toen de onderzoekers vroegen om output in het Chinees te produceren, kwam er veel vaker propaganda uit de chatbot gerold.

ITDaily

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe toepassingen met AI

Bij de toepassingen van AI is het meer hollen dan stilstaan. Toch willen we je een aantal ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden niet...