Wat is de Gartner Hype Cycle?
W

De Gartner Hype Cycle is een grafiek dat de ‘levenscyclus’ van opkomende technologieën visualiseert. Het biedt inzicht in de acceptatie, verwachtingen en impact van nieuwe technologieën over een bepaalde periode.

Het kan bijvoorbeeld laten hoe mensen zich voelen en reageren bij de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) terwijl deze zich ontwikkelt:

  1. Startpunt – Innovatie Trigger: AI wordt ontdekt en mensen worden enthousiast over de mogelijkheden, zoals slimme bots en toepassingen in huidige internettoepassingen.
  2. Hype – De verwachtingen stijgen snel, en mensen denken dat AI alles kan oplossen, van ziektes tot wereldhonger.
  3. Teleurstelling – Mensen realiseren zich dat AI nog steeds beperkingen heeft en niet alle problemen kan oplossen zoals eerst gedacht.
  4. Klim – We beginnen te begrijpen waar AI echt goed in is.
  5. Stabiele Productiviteit – AI wordt een normaal onderdeel van ons leven, acceptatie en toepassingen in gezondheidszorg etc.
    en meer.

De Hype Cycle helpt ons begrijpen of AI beloftevol is, beperkingen heeft en hoe we er het beste gebruik van kunnen maken naarmate de ontwikkelingen volwassener worden.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

EU akkoord over Gigabit Infrastructure Act

De Europese Raad heeft een nieuwe wet aangenomen, de Gigabit Infrastructure Act (GIA), die de uitrol van 1 Gbps internet in Europa moet versnellen....