Sam Altman keert toch terug bij OpenAI
S

Sam Altman, CEO van OpenAI, werd 17 november 2023 vrij plotseling ontslagen door de raad van bestuur van het bedrijf omdat hij niet ‘consequent openhartig was in zijn communicatie’.

Amper vijf dagen na zijn onverwachte vertrek keert de voormalig CEO dan toch terug bij OpenAi. Het bedrijf liet gisteren in een kort statement weten dat er een principe-akkoord is bereikt om Altman opnieuw aan te stellen als CEO.

Om Altman niet in de weg te staan, zou de oude Raad van Bestuur het veld hebben moeten ruimen. Er is een tijdelijke raad aangesteld om een nieuw bestuur samen te stellen. In die tijdelijke raad zit onder meer Bret Taylor, voormalig topman van Slack evenals Adam d’Angelo, de enige die ook deel uitmaakte van de originele Raad van Bestuur.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...