AI Classifier tool is onbetrouwbaar
A

Volgens OpenAI is vanaf 20 juli 2023 haar AI classifier tool niet meer beschikbaar vanwege onbetrouwbare resultaten. Het programma kan vaststellen wanneer een tekst was gegenereerd door een taalmodel of door een mens was geschreven, maar voldoet dus niet aan de eisen.

Het (voorlopige) lot van de classifier komt niet echt als een verrassing. Ook concurrenten die soortgelijke tools ontwikkelen, worstelen met dezelfde problemen. Het blijkt moeilijk om een AI-tekst nauwkeurig te classificeren.

Lees ook
Turnitin ontwikkelde AI toepassing die plagiaat herkent

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...