AI en de verkiezingen
A

Techbedrijven bundelen krachten om misleidende AI-content aan te pakken die invloed zou kunnen hebben op verkiezingen dit jaar. Het consortium van twintig bedrijven, waaronder Adobe, Amazon, Google en Microsoft, zal tools ontwikkelen om dergelijke content te detecteren, verwijderen en de oorsprong ervan te achterhalen.

Ze zullen zich ook inzetten voor meer publieke bewustwording over dit probleem. De overeenkomst vereist dat de bedrijven zich houden aan afspraken om misleidende audio, video en foto’s, gegenereerd door AI, te weren, evenals misinformatie over verkiezingsprocedures.

Het consortium belooft transparant te zijn over hun acties en zal samenwerken met civiele organisaties en academici.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...