Video’s maken met behulp van kunstmatige intelligentie
V

In navolging van DALL-E verschenen recentelijk nieuwe, online toepassingen waarmee je video’s van vijf seconden genereert op basis van tekst die je inklopt.

Make-A-Video is gebaseerd op open-source datasets. Door een reeks woorden in te typen, genereert het vervolgens een clip die er, hoewel vrij nauwkeurig, uitziet als een old school homevideo. Het programma nog niet beschikbaar voor het online publiek.

Phenaki
Een vergelijkbare technologie, Phenaki, is zelfs nog geavanceerder. Het kan video genereren uit een stilstaand beeld en tekst, in plaats van alleen tekst. Het kan ook veel langere clips maken: gebruikers kunnen video’s van meerdere minuten maken op basis van verschillende aanwijzingen die het script voor de video vormen, bijvoorbeeld “Een teddybeer zwemt in de oceaan bij San Francisco“.

DreamFusion 3D
Onderzoekers van Google introduceerden DreamFusion, dat 3D-afbeeldingen genereert op basis van tekstprompts. De 3D-modellen kunnen vanuit elke hoek worden bekeken, de belichtingshoek kan worden gewijzigd en een model kan in elke 3D-omgeving worden geplaatst.

Is het echt of echt nep?
Het wordt alleen maar moeilijker om echt van online te onderscheiden. Uiteindelijk is het geen kwestie meer van keuzes maken op basis van werkelijkheden (personen, plaatsen, meningen), maar op basis van wie er het beste kan liegen (nepnieuws, deepfakes, AI-videos en augmented reality).

Make-a-video | Phenaki | DreamFusion | DALL-E

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...