Amazon’s Olympus versus de re$t
A

E-commerce-gigant Amazon steekt miljoenen dollars in het trainen van een nieuw groot taalmodel (LLM) met de codenaam ‘Olympus‘.

Volgens ingewijden zal het nieuwe model van Amazon worden getraind op 2 biljoen parameters aan gegevens. Dat zijn bijna twee keer zoveel parameters als het GPT-4-model van OpenAI, dat wordt beschouwd als de beste LLM op de markt.

Hoewel de lancering van Olympus door Amazon de grootste AI-doorbraak tot nu toe zal zijn, is het niet de eerste keer dat de wereldwijde e-commercesite meedoet aan de race om kunstmatige intelligentie. Op 28 september 2023 lanceerde het ‘Bedrock‘, waarmee bedrijven hun eigen LLM modellen kunnen kiezen en deze kunnen verfijnen met specifieke bedrijfsrelevante gegevens.

Amazon heeft onlangs ook ‘Titan‘ uitgebracht, een vergelijkbaar systeem, dat iets traditioneler is dan Bedrock, maar iets meer maatwerk biedt via de Amazon Web Service (AWS)-infrastructuur.

Het kondigde ook aan dat het U$ 4 miljard zal investeren in AI-veiligheids- en onderzoeksbedrijf Anthropic (Claude).

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...