Britten investeren fors in AI-technologie
B

De Britse regering heeft aangekondigd £100 miljoen te willen investeren in de ontwikkeling van AI-hardware en om mogelijke tekorten aan chips op te lossen. Het is hiervoor in onderhandeling met o.a. NVIDIA, AMD en Intel.

De toewijzing van £100 miljoen onder premier Rishi Sunak zal worden gebruikt voor chips die geschikt zijn voor generatieve AI-modellen. Het gaat daarbij in het bijzonder om de toewijzing van 5.000 NVIDIA GPU’s.

Het Verenigd Koninkrijk is ook van plan om £ 900 miljoen te steken in de ontwikkeling van rekencapaciteit, waaronder een exascale-supercomputer. In maart beloofde de Britse regering £ 3.5 miljard aan technologie en innovatie in het algemeen, inclusief ongeveer £ 1 miljard aan overheidsfinanciering voor exacale-supercomputing en AI.

Het Verenigd Koninkrijk, dat 0,5% van de wereldwijde verkoop van halfgeleiders produceert, probeert te concurreren met de Europese Unie, de VS en China.

Door te investeren in halfgeleiderchips wil het Verenigd Koninkrijk zijn positie als een stabiele haven voor chipfabrikanten veiligstellen en zijn mogelijkheden op het gebied van AI versterken.

Meer informatie over de investering van het VK in AI-innovatie zal beschikbaar komen na de Britse AI Safety Summit op 1 en 2 november 2023.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...