AI detecteert AI
A

OpenAI ontwikkelt een geavanceerd detectiesysteem dat met een nauwkeurigheid van 98,8% afbeeldingen kan identificeren die zijn gegenereerd met Dall.E 3. Een cruciale aanpak in de strijd tegen de toenemende dreiging van deepfakes en nepnieuws.

Interessant genoeg kan deze detector alleen afbeeldingen herkennen die zijn gemaakt met Dall-E 3 van OpenAI zelf; afbeeldingen van andere platforms niet worden gedetecteerd. Dit onderstreept de behoefte aan diversiteit in detectietechnologieën.

Naast deze ontwikkeling werkt OpenAI ook aan een methode om AI-gegenereerde audio te voorzien van watermerken, waardoor nepfragmenten kunnen worden geïdentificeerd. Bovendien bundelen OpenAI en Microsoft hun krachten in de vorm van een fonds van 2 miljoen dollar om de risico’s rond generatieve AI en verkiezingen aan te pakken, een initiatief dat een belangrijke stap in het waarborgen van de integriteit van verkiezingen wereldwijd.

BRONOpenAI

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...