Wat is Character AI?
W

Character AI is een chatbot waarmee je kunt chatten met fictieve, historische en beroemde figuren. De tekst, gegenereerd door het programma, is menselijker en je kunt met meer dan één bot tegelijk chatten.

De chatbot werkt met taalmodellen (LLM) en wordt aangedreven door deep machine learning, met name gericht op gesprekken. Het resultaat is een onderhoudende, menselijke AI die je het gevoel geeft dat je met een echt persoon praat. Daardoor is het geavanceerder dan andere AI-chatbots – je kunt gesprekken voeren met allerlei soorten persoonlijkheden, waaronder historische figuren, beroemdheden en personages die door de community zelf zijn gemaakt.

Voordelen

Door het chatten met verschillende personages zul je merken dat daardoor ook allerlei verschillende reacties worden gegeven op dezelfde vragen.

Het is ook mogelijk om eigen online personage(s) te maken om mee te communiceren. Je geeft hem/haar daarvoor zelf een persoonlijkheid en een avatar (die je met de software zelf kunt genereren).

Er zijn ook meerdere chat-thema’s beschikbaar, waaronder helpers, gamers, beeldgenererende bots en film- en tv-acteurs. Ook het leren van andere talen is een interessante thema-optie.

Beperkingen

Omdat de personages door gebruikers zijn gecreëerd, worden er vaak valse resultaten (zgn. ‘hallucinaties’) gegenereerd. Het is daarom belangrijk om te weten dat het meeste, zo niet alles van wat wordt geschreven, verzonnen is.

Hoewel je je personages in staat kunt stellen om afbeeldingen te genereren, behoren ze niet tot dezelfde klasse als andere AI-kunstgeneratoren, voornamelijk omdat Character AI is gemaakt als tekstgenerator.

Bovendien hanteert het programma een strikte filtering, waardoor inhoud, die als onveilig voor het werk wordt beschouwd, wordt geblokkeerd (NSFW).

Er is (nog) geen API beschikbaar. Dat betekent dat je het (nog) niet kunt downloaden en op je eigen computer gebruiken.

Character AI

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...