Nieuw nummer van John Lennon
N

Met behulp van kunstmatige intelligentie is het gelukt om de stem van John Lennon uit een oude demo te filteren, 52 jaar nadat de beroemde band uit elkaar ging.

Paul McCartney (80) vertelde de BBC dat de technologie werd gebruikt om de stemmen van de Beatles te scheiden van achtergrondgeluiden tijdens het maken van de documentaireserie van regisseur Peter Jackson in 2021, ‘The Beatles: Get Back‘. Jackson filterde John’s stem uit een oude opname op een casettebandje.

McCartney vertelde niet wat de naam van de demo is, maar volgens de BBC was het waarschijnlijk een onvoltooid liefdeslied uit 1978 van Lennon, genaamd ‘Now and Then’.
De demo was opgenomen op een cassette met het label ‘For Paul’, die McCartney had ontvangen van Lennons weduwe, Yoko Ono.

Dezelfde technologie stelde McCartney in staat om met een virtuele Lennon een duet te zingen, vorig jaar op het Glastonbury Festival (@ tijdlijn 2:20).

Volgens Paul McCartney zal het ‘nieuwe’ nummer later dit jaar worden uitgebracht.

APNews John Lennon

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...