Nieuwe toepassingen met AI
N

Bij de toepassingen van AI is het meer hollen dan stilstaan. Toch willen we je een aantal ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden niet onthouden:

Door grote taalmodellen samen te voegen, krijgen ontwikkelaars het beste van twee werelden: gebruik verschillende modellen om verschillende soorten problemen op te lossen. Het is in wezen een mix van experts, maar wordt toegepast op het toepassingsniveau van de stack in plaats van op modelniveau.

Onderzoekers hebben een methode ontwikkeld voor het detecteren van door AI gegenereerde tekst die 90% nauwkeurig is en een vals-positief percentage van slechts 0,01% heeft.

Google heeft Lumière aangekondigd, een tekst-naar-videomodel dat realistische bewegingen genereert. Lumière genereert de hele video in één keer in plaats van afzonderlijke keyframes te genereren die vervolgens worden samengevoegd.

Is JavaScript een nuttige taal voor het ontwikkelen van toepassingen voor kunstmatige intelligentie? Hierbij vijf tools voor het bouwen van AI-applicaties in JavaScript, te beginnen met Google’s TensorFlow.js

Meta heeft een nieuw taalmodel uitgebracht dat prestaties claimt die vergelijkbaar zijn met GPT-4. Het taalmodel evalueert voortdurend zijn reacties op ingevoerde prompts en past zijn parameters aan als reactie. Een open source toepassing staat al op GitHub.

Ziekenhuizen gebruiken gefedereerde leertechnieken om patiëntgegevens te verzamelen en te delen zonder de privacy in gevaar te brengen. Ze delen daarbij geen echte patiëntgegevens, maar machine learning-modellen die getraind worden op lokale gegevens.

Onderzoekers hebben “compositorische aanvallen” ontdekt tegen multimodale taalmodellen. Bij deze aanvallen worden prompts gebruikt die tekst en afbeeldingen combineren om het model te “jailbreaken”. Een vijandig maar goedaardig ogend beeld creëert een context waarin het model zijn vangrails negeert.

Mistral heeft een paper gepubliceerd  waarin het Mistral 8x7B-model wordt beschreven – een mix van expertmodellen met zeer indrukwekkende prestaties.

Volkswagen heeft ChatGPT toegevoegd aan het infotainmentsysteem van zijn auto’s. ChatGPT heeft geen toegang tot de gegevens van de auto.

Het AI-product van AWS, Q, heeft nu tools om het updaten van Java-programma’s naar nieuwe versies te automatiseren.

De Amerikaanse FTC heeft  ontwikkelaars uitgedaagd: ontwikkel software die door AI gegenereerde klonen van menselijke stemmen kan detecteren. De winnaar ontvangt een prijs van $ 25,000.

DeepMind heeft een model gebouwd dat geometrieproblemen kan oplossen. Het nieuwe model combineert een taalmodel met symbolische AI, waardoor het de mogelijkheid heeft om logisch te redeneren over problemen naast het matchen van patronen.

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...