Europese AI Act goedgekeurd
E

De AI Act heeft de goedkeuring gekregen van de verschillende lidstaten van de Europese Unie.

De tekst zal nu voorgelegd worden aan het Europees Parlement. Na die goedkeuring zal het niet lang meer duren voordat de AI Act in werking treedt. De EU kiest hier echter wel voor een zgn. wenningsperiode, waardoor een lijst van verboden AI-tools pas een half jaar later zal worden geïntroduceerd.

Lees ook
Voorlopig akkoord Europese AI Act
De Europese AI Act
EU AI Act dreigt innovatie af te remmen

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...
De AI Act heeft de goedkeuring gekregen van de verschillende lidstaten van de Europese Unie. De tekst zal nu voorgelegd worden aan het Europees Parlement. Na die goedkeuring zal het niet lang meer duren voordat de AI Act in werking treedt. De EU kiest hier...Europese AI Act goedgekeurd