Ontwikkeling AI gaat gewoon door
O

Enige maanden geleden ondertekenden veel prominente big-tech onderzoekers, ingenieurs en ondernemers een open brief waarin werd opgeroepen tot een pauze van zes maanden op de ontwikkeling van AI-systemen. Het betoog was dat AI zo snel en onvoorspelbaar vooruitgaat dat het de werkgelegenheid in gevaar zou brengen, ons zou kunnen overspoelen met desinformatie en zelfs de mensheid zou kunnen vernietigen.

Dit digitale ‘staakt het vuren’ heeft echter tot juist tot het tegenovergestelde geleid, met Elon Musk, hoe kan het ook anders, voorop in de gelederen. Als één van de meest prominente voorstanders van het voorstel, kondigde hij in juli 2023 xAI aan – een nieuw bedrijf waarvan hij zei dat het ‘verder zou gaan’ dan bestaande AI en zou concurreren met OpenAI, Google en Microsoft.

Ook Google, dat ook de open brief heeft ondertekend, is gewoon doorgegaan met de ontwikkeling en het vrijgeven van een AI-model genaamd Gemini, een serieuze concurrent van OpenAI’s GPT-4.

Lees ook
Ook Britse overheid wil inzage in werking van AI toepassingen
Big Techs bespreken risico’s van AI

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...