Ontwikkeling van AGI zorgt voor veel ophef
O

De recente verwikkelingen bij OpenAI zouden veroorzaakt zijn doordat het bestuur van het bedrijf een belangrijke doorbaak rondom krachtige AI zou hebben verzwegen voor de raad van bestuur. Het zou hierbij gaanΒ  om technologie (Q*) die zo krachtig is, dat het ‘een bedreiging kan vormen voor de mensheid’.

CEO Altman’s ambitie is, om artificial general intelligence (AGI) te ontwikkelen, een technologie met hetzelfde intelligentieniveau als dat mensen hebben. De ontwikkelingen daarvan zou binnen OpenAI al verder zijn dan dat naar buiten werd gebracht. OpenAI definieert AGI als autonome systemen die mensen overtreffen.

Sommigen bij OpenAI geloven dat OpenAI’s project Q* (uitgesproken als Q-Star) een doorbraak is in de zoektocht naar AGI en dat de impact hiervan velen zal verbazen.

Volg de OpenAI discussie

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...