Ook DuckDuckGo voegt AI functionaliteit toe
O

Zoekmachine levert hierbij alleen zoekresultaten met bronvermelding.

DuckDuckGo is een ‘uitgeklede’zoekmachine die geen gebruikers volgt of gegevens verzamelt. De zoekopdrachten die je intikt worden niet bewaard, zodat je veilig en privé kunt browsen. Je hoeft dus ook niet langer je data aan Google af te staan.

DDGoAangedreven door generatieve AI-modellen van OpenAI en Anthropic, genereert DuckAssist antwoorden op gebruikersvragen. Het genereert korte antwoorden op vragen van gebruikers op basis van informatie in Wikipedia-artikelen en andere bronnen, zoals Encyclopedia Britannica. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van een ChatGPT functie, maar is gebaseerd op bestaande bronnen zonder dat daar iets van het algoritme zelf aan wordt toegevoegd.

Gebruikers zullen de DuckAssist antwoorden zien verschijnen in een paneel boven de standaard DuckDuckGo zoekresultaten, samen met een link naar het artikel waaruit de informatie is gehaald.

DuckDuckGo | Techzine

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

00:22:30

Chatbots adviseren ‘verspreid desinformatie’

Google en Microsoft hebben de antwoorden van hun AI-chatbots beperkt na een onderzoek van Nieuwsuur, waaruit bleek dat de chatbots antwoorden gaven die in...