De gevaren van kwantumcomputers
D

De bredere acceptatie van kwantumcomputers in onze maatschappij brengt veel nieuwe mogelijkheden, maar ook risico’s met zich mee.

Vooral dat laatste stukje wil de Amerikaanse overheid in een onderzoeksrapport van het NIST (National Institute of Standards and Technology) duidelijk maken. “Wacht niet tot onze politieke tegenstanders actieve kwantumcomputers in gebruik hebben”, klinkt de duidelijke boodschap. Vermoedelijk verwijst ze hier naar China, waar men ook zeer actief onderzoek voert naar kwantumtechnologie.

Kwantumcomputers worden met de dag krachtiger en het zal dus niet lang meer duren vooraleer ze huidige beveiligingssleutels kunnen kraken. Dat zou van kwantumcomputers ook zeer gevaarlijke spionagewapens maken, als ze voor dat doeleinde zouden ingezet worden.

ITDaily  

Lees ook:  Wat is Quantum Computing?

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van liefde, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken gebruik...