Frankrijk opent onderzoek naar Apple
F

Volgens de organisatie Stop Planned Obsolescence (HOP) maakt Apple doelbewust iPhones minder lang bruikbaar omdat reparatieprocessen moeilijker gemaakt worden.

Zoals bekend kan een iPhone niet zomaar door iedereen gerepareerd worden en al helemaal niet met onderdelen van andere leveranciers.

Volgens het Franse persburo AFP zal het onderzoek moeten uitwijzen dat Apple de serienummers van reserveonderdelen (waaronder die van microchips) koppelt aan een smartphone. Hierdoor krijgt de fabrikant de mogelijkheid om niet goedgekeurde reparateurs te belemmeren of op afstand de prestaties van smartphones, die generieke onderdelen bevatten, te verminderen.

Apple staat niet voor het eerst onder vuur vanwege haar reparatiebeleid. De laatste jaren hanteert het bedrijf al een iets losser reparatiebeleid, onder meer dankzij de Right to Repair-beweging en streng toezicht van verschillende overheidsinstanties wereldwijd.

Reuters | HOP

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...