Het verschil tussen ‘refurbished’ en tweedehands
H

Refurbished is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat een product eerder is gebruikt en vervolgens is gerenoveerd of opgeknapt om weer als nieuw te functioneren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat het product is gerepareerd, schoongemaakt en getest om er zeker van te zijn dat het in goede staat verkeert.

Refurbished producten worden vaak verkocht tegen een lagere prijs dan nieuwe producten, maar bieden nog steeds vergelijkbare prestaties en kwaliteit. Refurbished producten kunnen variëren van elektronica zoals laptops en smartphones tot huishoudelijke apparaten en meubels. Het is belangrijk om bij de aankoop van een refurbished product goed te letten op de garantie en de kwaliteit van de renovatie om er zeker van te zijn dat het product goed functioneert en betrouwbaar is.

Refurbished en tweedehands zijn twee termen die vaak door elkaar worden gebruikt, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen beide begrippen

Tweedehands producten zijn gebruikt en worden verkocht zoals ze zijn, zonder enige garantie. Tweedehands producten kunnen in goede staat verkeren, maar er is vaak geen/korte garantie dat ze goed werken of betrouwbaar zijn.

Bij een tweedehands toestel is de garantie, naast de prijs, vaak het verkoopargument. De technische staat en levensduur moet nog maar worden bezien.

Refurbished producten zijn gebruikt, maar zijn ook of hersteld, gerenoveerd of opgeknapt om te zorgen dat ze weer als nieuw functioneren. Ze worden schoongemaakt, gerepareerd en getest om ervoor te zorgen dat ze goed werken en betrouwbaar zijn.

Daarnaast worden refurbished producten meestal verkocht met een garantie, zodat je er zeker van kunt zijn dat het product goed functioneert en dat je de nodige ondersteuning krijgt als er problemen optreden.

! Houd er rekening mee dat refurbished apparaten nog steeds dezelfde leeftijd hebben als voor de renovatie. Het is dus belangrijk dat je bij de fabrikant van het apparaat controleert eerst bij welke leeftijd geen ondersteuning meer wordt gegeven op software en updates, voordat je besluit om het te kopen.

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...