Ook kleding krijgt een tweede leven
O

United Repair Centre (URC) is een organisatie, opgezet door de directie van Makers Unite. Makers Unite is een succesvolle sociale onderneming, in 2016 opgericht, en richt zich op het produceren van duurzame kleding.

Het doel van het URC is dat kledingmerken reparatie en (dus) hergebruik onderdeel maken van hun business- en verdienmodel, waardoor de consument het gaat zien als aantrekkelijk alternatief voor nieuwkoop. Op die manier wordt de levensduur van het kledingstuk verlengd en de CO2-voetafdruk verlaagd.

De medewerkers van Makers Unite zijn statushouders, die via Makers Unite een kans krijgen op de arbeidsmarkt. URC gaat kledingreparaties voor kledingmerken uitvoeren, zodat deze kleding langer gebruikt kan blijven worden.

URC opende in juni 2023 aan de Krelis Louwenstraat in Amsterdam-West een nieuwe locatie. Daardoor gaat het van 20.000 reparaties op termijn naar 200.000 reparaties per jaar en wordt het de grootste kledingreparateur van Europa.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...