RC Koudekerke – de laatste van 2023!
R

Dit was alweer de laatste reparatie-ochtend van 2023. Het afgelopen jaar hebben we 10 reparatie-ochtenden georganiseerd en dat was na de twee coronajaren gelukkig weer mogelijk. We houden nog wel rekening met mogelijke besmetting, maar dat voert gelukkig niet meer de boventoon.

Deze keer hadden we  slechts een gering aantal reparatie-aanvragen en daardoor ruimschoots tijd voor het sociale aspect, al is dat natuurlijk niet waar we het Repair Café voor hebben opgericht. Toch speelt dat wel degelijk een rol en niet alleen voor onze enthousiaste reparateurs, maar zeker ook voor de aanvragers van de diverse reparaties. Deze morgen hadden we namelijk een tweetal reparaties, die we normaal gesproken niet doen. Via onze welzijnswerker kwam bij ons het verzoek binnen om ‘naar een fiets te kijken’ van een Oekraïnse inwoner van ons dorp.

Het bleek om niet één, maar om twee fietsen te gaan die sterk verwaarloosd waren. Mogelijk mede omdat ze tot die tijd in elk geval permanent buiten moesten staan – er was niet gedacht aan een overkapte stalling bij het realiseren van de tijdelijke wooneenheden voor de bewoners. Het was niet zozeer een reparatie, maar meer een stevige onderhoudsbeurt. Dit was toch duidelijk een kolfje naar de hand van een aantal reparateurs, die dit met beide handen aangrepen en niet zonder resultaat. Ik wil niet zeggen dat de fietsen er weer ‘spic en span‘ bij staan, maar er kan weer redelijk veilig op worden gefietst en dat is toch het belangrijkste!

Geheel tegen onze verwachting waren de aanbieders van deze fietsen niet bij ons aanwezig om bij de werkzaamheden te kijken en er ook nog wat van op te steken. Ze gingen bij de inloopochtend en na het nuttigen van een kopje koffie (waar uitdrukkelijk bij gezegd moest worden dat het gratis was) eens poolshoogte nemen bij de sjoelbak. Dat vonden ze zo geweldig dat ze daar niet weg te branden waren en tenslotte met deze sjoelbak naar huis gingen, uiteraard met toestemming van Adrie.

Dat hield in dat de fietsen nog meer dan een week bij De Klimop tegen de muur hebben gestaan. Zo zie je maar waar het sociale van deze repair- en inloopochtend toe kan leiden. Het was een mooie afsluiting van het jaar 2023.

Vol enthousiasme kijken we nu al uit naar de ochtenden in 2024.
Cees Verstraate

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...