Reparatie HomePod 2 aanzienlijk makkelijker

Duurzamer blijkt in dit geval ook ‘beter te repareren’.

iFixit toont in een korte Youtubevideo de teardown. In drie minuten krijgen we een interessant kijkje onder de motorkap voorgeschoteld. Want wat blijkt: de nieuwe HomePod is een stuk duurzamer dan zijn voorganger, waardoor repareren een stuk gemakkelijker is.

Het maar de vraag of de speaker ook nog werkt als er zaken als printplaten vervangen worden. iFixit heeft als eerste test de vochtigheidssensor vervangen, hetgeen ervoor zorgde dat er geen audio meer uit de speaker kwam. Het is echter niet duidelijk of dit part pairing of slechts een bug betreft.

Dit is een grote verbetering ten opzichte van vier jaar geleden. Toen werd de HomePod vastgemaakt met lijm. Dit keer maakt Apple gebruik van schroefjes. Je hebt dus alleen maar een goede schroevendraaier nodig om binnen te komen. En de speaker daarna uit elkaar halen lijkt ook een peulenschil te zijn.

Youtube Recht op Reparatie

Onderdeel vervangen is populairste handeling

In de RepairMonitor geven Repair Café-vrijwilligers aan of een reparatie is gelukt. Als het...

De gemiddelde levensduur van een apparaat

Repareren van een apparaat op leeftijd moet mogelijk zijn. Sinds kort zijn de verplichting...

vandaag gelezen

Bingewatchers