Nog steeds gerommel met iPhones
N

Volgens iFixit kunnen sommige iPhones met batterijen van derden niet meer via wifi worden bijgewerkt. Apple-support vertelt mensen die het probleem tegenkomen (zoals iFixit-gebruiker TheLidlMan) dat ze de reparatie via Apple hadden moeten laten uitvoeren.

Sommige iPhones zouden niet updaten naar de nieuwste versie van iOS, waardoor de foutmelding “niet langer verbonden met internet” wordt weergegeven:

‘Update kan niet worden geverifieerd: iOS XX.X.X is niet geverifieerd omdat u geen verbinding meer hebt met internet.’

Omdat het probleem alleen opdoemt als men via wifi of via een telefoonverbinding wil updaten, kun je de update sideloaden via iTunes. Dat kan via een Mac, maar zou ook mogelijk moeten zijn met een pc.

Het euvel zou alleen voorkomen bij updates van iPhone11 en hoger en via wifi en alleen op telefoons met EU-serienummers; dus niet op telefoons uit de VS of Azië. De fabrikant heeft vaker blokkades opgeworpen na reparatie door derden: het stevig vastlijmen van accu’s, meldingen in software en deactiveren van belangrijke functies, zoals automatische witbalans van het scherm of Face ID op de iPhone13.

BRONiFixit

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...