Repareerbare Fairbuds-oordopjes
R

Omdat we steeds meer apparaten weggooien, is e-waste een groeiend probleem voor het milieu. Vooral oordopjes belanden massaal op de afvalberg. Deze kleine apparaatjes zitten potdicht, waardoor de batterijen niet vervangbaar zijn.

Het Nederlandse Fairphone wil daar wat aan doen. Na repareerbare smartphones en een repareerbare koptelefoon komt het bedrijf nu met repareerbare oordopjes.

Deze Fairbuds zijn wel echt oordopjes die je alleen koopt als je actief bezig bent met duurzaamheid. Niet alleen vanwege de repareerbaarheid, maar ook door het gebruik van gerecyclede of eerlijk gewonnen materialen. Je schaft ze aan als je met je aankopen niet wil bijdragen aan e-waste en het niet erg vindt om consessies te doen.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...