Drukke dagen voor Repair Cafés
D

Gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren

Er zijn heel veel mensen die niet zomaar een nieuw koffiezetapparaat kunnen kopen, of een nieuwe stofzuiger. En vooral in deze dure tijden is het belangrijk dat deze groep ook geholpen kan worden.

Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Het gaat veelal om electrische apparaten, maar ook kleding, meubels, fietsen, speelgoed etc. kunnen worden gerepareerd door deskundige vrijwilligers met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei gebied.

Kennis en consumptie
We gooien nog steeds ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Zeker jongere generaties weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Dat is een bedreiging voor een duurzame toekomst en voor de circulaire economie, waarin grondstoffen telkens opnieuw kunnen worden gebruikt.

Daarom is er het Repair Café: mensen met reparatiekennis krijgen de waardering die zij verdienen en waardevolle, praktische vaardigheden worden overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid.
In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien. Daardoor draagt een Repair Café bij aan een mentaliteitsverandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe toepassingen met AI

Bij de toepassingen van AI is het meer hollen dan stilstaan. Toch willen we je een aantal ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden niet...