Nieuwe locatie Repair Café Middelburg
N

Geen aanhangwagen meer om alle gereedschap naar een andere locatie te brengen. Vanaf 14 januari 2024 hebben de vrijwilligers van Repair Café Middelburg een nieuw, vast onderkomen in wijkcentrum ‘Palet’ in Middelburg-Zuid. Op de eerste verdieping in een soort klaslokaal met ontvangst van clienten in de hal op de begane grond.

Jong geleerd is oud gedaan

Het plan is om ook het project Kids Repair weer opnieuw op te starten. Dankzij de subsidie van de gemeente Middelburg is daar (weer) financiële ruimte voor. Zo kunnen leerlingen van Scalda op vrijdagen hun eigen Repair Cafe draaien. Ze leren hoe je een reparatie kan uitvoeren en wat voor gereedschap daarvoor nodig is. En natuurlijk leren dat we niet gelijk weggooien wat kapot is.
Omdat het voor hen een verplichte schooldag is, kunnen ze er ook punten mee verdienen. Inclusief begeleiding vanuit school.

In maart 2024 komen de basisscholen weer aan de beurt: op bezoek bij scholen maar ook scholen die op bezoek komen op de locatie. De jongeren van Scalda zullen hierbij dan een soort stage komen lopen om deze kinderen te helpen.

Omdat deze nieuwe locatie geen commerciële maar een sociale vestiging is, zie je dat ook terug in de prijzen voor bijvoorbeeld een bakje koffie. Dat scheelt een hoop voor zowel vrijwilligers als bezoekers. Het Repair Café heeft inmiddels 40 vrijwilligers, waaronder 5 personen van het AZC Middelburg.

Wij wensen jullie een goede start en veel succes in het komende jaar!

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van liefde, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken gebruik...