Repair Skills als nieuw VMBO examenvak
R

Doel van het project is het examenvak te introduceren voor alle vmbo-scholen in Nederland. Een vmbo-examenvak ‘Repareren’ brengt reparatiekennis en -vaardigheden in de structuur van het onderwijs, en legt daarmee een basis voor een nieuwe generatie reparateurs en bewuste consumenten die (zelf) repareren weten te waarderen. Dat is hard nodig: Nederland wil in 2050 een volwaardige circulaire economie zijn.

In een circulaire economie is repareren de eerste actie die wordt uitgevoerd wanneer spullen kapotgaan. Om in de repareerbehoefte te voorzien, dient de reparatiesector te worden verdubbeld, becijferde Circle Economy vorig jaar in het Circularity Gap Report voor Nederland.

Een examenvak Repareren biedt scholen de kans om daaraan gestructureerd en stevig (100 lesuren in leerjaar 3 en 4) aandacht te besteden, door zowel technische vaardigheden als het plezier van repareren aan leerlingen over te dragen.

Leren voor Morgen

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...