Apple self-service nu ook voor desktops
A

Jarenlang een doorn in het oog van menig Apple gebruiker: het niet zelf kunnen repareren van je eigendom.

In april 2022 lanceerde Apple het Self Service Repair Program in de Verenigde Staten. Daarmee maakte het bedrijf reparatie mogelijk door de eindgebruikers zelf,  al ging het om een beperkt aantal mobiele toestellen zoals de M1 MacBook Air en Pro, iPhone SE, 12 en 13.

Begin december 2022 opende Apple de markt voor zelfreparatie in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Het is niet duidelijk wanneer de dienst naar andere EU-landen, zoals Nederland, komt.

TechCrunch geeft aan dat je garantie niet zal verlopen wanneer je het toestel zelf repareert, al gebeurt dit wel bij schade. Het is dus belangrijk om de instructies zeer goed op te volgen. Volgens Apple is het raadplegen van een gecertificeerd technicus nog steeds de meest betrouwbare oplossing (…).

Apple | HardwareInfo | ITDaily | iFixit

Lees ook
iFixit: Apples reparatiegids voor de MacBook Pro is goed, maar de repareerbaarheid zelf valt tegen 

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...