Slippers en sneakers van chipafval
S

TSMC is bekend als high-tech chipfabrikant en gebruikt daarbij veel grondstoffen voor het produceren van chips.

Ccilu is daar op een slimme manier op ingesprongen: het bedrijf recyclet het afval dat bij de productie van chips vrijkomt en produceert daar schoeisel van. Het eerste paar slippers van het bedrijf rolde afgelopen jaar van de band. Inmiddels maakt het bedrijf ook sportschoenen en massage-slippers.

Door gebruik te maken van de TSMC afvalstroom zou er per paar schoenen maar liefst een halve liter ruwe olie bespaard worden en zou de CO2 uitstoot ook een kilogram minder hoog zijn. De schoenen zijn momenteel te koop in de VS en Taiwan.

Ccilu bestaat sinds 2012, toen Wilson Hsu het bedrijf oprichtte. De oud ex-Citibank executive kwam toen al op het idee om schoenen van gerecycelde koffie en PET-flessen te produceren.

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiรซle informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...