Apple’s technologie om garantie te kunnen weigeren
A

Computers van Apple kunnen voortaan detecteren of de USB-C-poorten in aanraking zijn gekomen met vocht. Op de achtergrond van macOS Sonoma 14.1 draait een klein tooltje dat signalen voor vocht detecteert.

iPhones hebben ook zo’n functie. Die gebruikt Apple om gebruikers te waarschuwen om bijvoorbeeld te stoppen met opladen. Volgens het bedrijf vergaart de tool ‘alléén data voor analyse’. Ander gezegd: Apple verzamelt hiermee de nodige argumenten om reparatie onder garantie te weigeren (vochtschade wordt niet gedekt).

Het is daarom altijd slim om je eigen verzekering te checken of die dit soort schades wel dekt.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Quishing – het nieuwe phishing

Voor elke vorm van communicatie of berichten die er zijn, kunt je er zeker van zijn dat oplichters en hackers een manier proberen te...

Bingewatchers