Repair Café genomineerd voor Duitse Duurzaamheidsprijs
R

Repair Café International is doorgedrongen tot de finaleronde van de Duitse Duurzaamheidsprijs 2024! In deze finale nemen we het op tegen het Duitse groene-IT-bedrijf AfB en repareerplatform iFixit. De winnaar wordt op 23 november bekendgemaakt in Düsseldorf .

De Duurzaamheidsprijs is bedoeld voor koplopers op het gebied van duurzaamheid in honderd bedrijfstakken.

Repair Café International was deze zomer genomineerd in de categorie Reparatiediensten, samen met negen andere initiatieven, waarvan er acht in Duitsland zelf zijn gevestigd. Alle genomineerden zijn volgens de organisatie pioniers die zich inzetten voor een tweede leven voor steeds meer producten.

Over Repair Café International schrijft de jury: “Circulaire economie, gemeenschap en elkaar helpen – dat zijn de uitgangspunten van het vrijwillige, niet-commerciële initiatief Repair Café. De focus ligt op het voor iedereen mogelijk maken om defecte spullen zelf te repareren of de juiste deskundige hulp aan te bieden. Naast de meer dan 2700 Repair Cafés wereldwijd is er online een groot aanbod aan reparatie-instructies.”

“Deze nominatie is een blijk van erkenning voor de gehele beweging die wereldwijd uit tienduizenden mensen bestaat”, aldus Martine Postma, bedenker van het Repair Café en oprichter van Repair Café International.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...