Canada – een miljoen ton e-waste
C

Uit onderzoek dat door de Universiteit van Waterloo werd gepubliceerd,  blijkt dat Canadezen in 2020 bijna een miljoen ton e-waste genereerden – apparaten zoals mobiele telefoons, computers, tv’s en huishoudelijke apparaten die oud, kapot of ongewenst zijn.

De federale regering heeft aangekondigd een beleid van recht op reparatie te willen implementeren, met als doel reparaties gemakkelijker en goedkoper te maken voor Canadezen. “Het recht op reparatie gaat fundamenteel over het verlengen van de nuttige levensduur van de dingen die we al hebben,” zei Alissa Centivany, assistent-professor aan de Faculteit Informatie- en Mediastudies van de Western University.

De hoeveelheid e-waste per persoon steeg van 8,3 kilogram in 2000 naar 25,3 kilo in 2020 en zal naar verwachting in de nabije toekomst blijven stijgen.

National Observer

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...