Weer een reparatieketen omgevallen
W

De Nederlandse reparatieketen The Fixables is helaas failliet. De keten, die smartphones, tablets en laptops repareerde, opende in 2012 zijn eerste winkel in Amsterdam en breidde in 2014 uit naar Utrecht, Bussum en Rotterdam. Die laatste winkel werd eerder al gesloten.

Eén van de oorzaken is dat mensen vaker kiezen voor een refurbished smartphone in plaats van een reparatie. Consumenten blijven tegenwoordig langer rondlopen met een kapotte telefoon en kunnen ook steeds beter tegen water en een stootje. Daardoor zijn er simpelweg minder reparaties nodig.

Het bedrijf had de ambitie om uit te breiden naar het buitenland en was geautoriseerd als Apple Independent Repair Provider.

In mei vroeg reparatieketen Fixers ook faillissement aan, maar die keten heeft inmiddels een doorstart gemaakt met vijf winkels.

The Fixables

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...