Recht op reparatie in Colorado, VS
R

In 2023 waren er in de VS veel rechtzaken die te maken hadden met de concurrentiebeperkende praktijken van fabrikanten, die het klanten en onafhankelijke reparateurs onmogelijk maken om reparaties uit te voeren op hun producten.

Zo was er de class action-rechtszaak die in 2023 was namens boeren is aangespannen tegen John Deere, fabrikant van landbouwmachines.

In de staat Colorado hoeven boeren niet te wachten tot de antitrustzaak tot een uitspraak komt – als eerste staat in de VS wordt per 1 januari 2024 een wet van kracht waardoor fabrikanten toegang moeten bieden tot de onderdelen, software, gereedschappen en documentatie die boeren of onafhankelijke reparatiewerkplaatsen nodig hebben om landbouwmachines te repareren.

‘Dit is een tweeledig wetsvoorstel om mensen te helpen om onnodige vertragingen door reparaties aan apparatuur te voorkomen’, zegt gouverneur Polis in een verklaring. ‘Boeren verliezen kostbare tijd wanneer reparaties aan apparatuur tot stilstand komen als gevolg van lange doorlooptijden door fabrikanten en dealers. Dit wetsvoorstel brengt daar verandering in.’

Lees ook
Reparatie landbouwmachines geblokkeerd

 

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van liefde, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken gebruik...