Reparatie landbouwmachines geblokkeerd
R

In het geheim opgenomen audio van een werknemer bij één van de grootste John Deere-dealers van de VS suggereert dat de gigant in landbouwmachines software-updates zou gebruiken om machinehardware en -softwaretoepassingen van derden te blokkeren om met John Deere-apparatuur te werken. Dit is een mogelijke schending van de Amerikaanse antitrustwetten.

De opname, voor het eerst gemeld door  YouTuber Louis Rossmann, werd gemaakt door Kevin Kenney, eigenaar  van AgraSoft, een in de VS gevestigde wederverkoper van Agra GPS CRG, een aftermarket GPS-ontvanger. Dat product is ontworpen voor gebruik met Deere-hardware en -software: gps-toegang tot landbouwmachines met een nauwkeurigheid van minder dan 10 centimeters, die nodig is voor gebruik in precisielandbouw.

Het blokkeren van toegang tot dit soort landbouwwerktuigen maakt het onmogelijk om bij deze onderdelen te vervangen die niet door het moederbedrijf worden geleverd (tegen hogere prijzen en arbeidsloon).

John Deere

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers