Samenwerking tussen Kobo en iFixit
S

Het lijkt erop dat Rakuten Kobo een samenwerking is aangegaan met iFixit om de reparatie van hun e-readers te vergemakkelijken. Dat gebeurt in ieder geval op de Libra Colour, de Clara Colour en de Clara BW.

Door veelvoorkomende componenten vervangbaar te maken, hoopt het bedrijf om zo de levensduur van de apparaten te verlengen. Het is een positieve stap richting duurzaamheid en consumentenreparatie.

Nog veel details ontbreken, zoals welke specifieke componenten vervangbaar zullen zijn en of het programma wereldwijd beschikbaar zal zijn. Zo is niet duidelijk of het scherm van de e-readers zelf vervangbaar wordt, of dat Kobo alleen accu’s of aansluitpoorten bedoelt. Ook is niet bekend of bijvoorbeeld de firmware of interne opslag kan worden bijgewerkt en of het programma wereldwijd geldt, of alleen in de VS.
Blijf op de hoogte

Het materiaal waarvan de behuizing van deze eReaders is vervaardigd, bestaat volgens de fabrikant uit meer dan 85% gerecycled plastic, inclusief ‘ocean-bound’ plastic (afvalplastic dat onderweg was naar de oceaan). De verpakking van deze reader is gemaakt van FSC-gecertificeerd, gerecycled papier en bevat geen ijzerdeeltjes.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...