Reparatiehandleiding voor Pixel 7 en Pixel 7 Pro
R

Google heeft een reparatiehandleiding voor de Pixel 7- en Pixel 7 Pro vrijgegeven.

De betreffende webpagina met de reparatiehandleidingen is voorlopig enkel beschikbaar in Frankrijk.

Internetgebruikers in andere landen kunnen de pagina niet rechtstreeks opvragen tenzij men gebruikmaakt van een VPN-verbinding die het internetverkeer via een Franse server laat lopen. De rechtstreekse downloadlinks naar de reparatiehandleidingen voor de Pixel 6a, Pixel 7, en Pixel 7 Pro kunnen volgens 9to5Google wel door iedereen bereikt en gedownload worden.

Het is niet toevallig dat de reparatiehandleidingen voorlopig alleen in Frankrijk beschikbaar zijn. De Franse overheid heeft in 2021 immers beslist dat makers van smartphones, laptops en andere soorten elektronische apparaten een repareerbaarheidscore moeten laten zien, een reparatiehandleiding moeten aanbieden en reserveonderdelen beschikbaar moeten maken. In 2024 komt er een uitbreiding op deze wet.

Tweakers

R2R23Recht op reparatie, specifiek voor consumentenelektronica, verwijst naar wetgeving waarbij consumenten het recht krijgen om hun aangekochte elektronische apparaten te mogen repareren, waarbij deze anders afhankelijk zijn van diensten van de fabrikant.
De discussie over recht op reparatie is met name actief in de Europese Unie en de VS.

Lees ook:
EU en het ‘recht op reparatie’
Staat New York ‘keurt Right-to-Repairwet goed’ 
Right-to-Repair-advocaten zetten vraagtekens bij beloftes van John Deere
John Deere stelt software en tools beschikbaar voor reparaties tractors in VS
Wetgeving ‘Recht op Reparatie’ weer een stapje dichterbij

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...