iPhone 15 Pro Max blijkt moeilijk zelf te repareren
i

Het nieuwe ontwerp maakt het dan wel eenvoudiger om aan bij de onderdelen te kunnen komen, maar software-issues steken de kop op wanneer je onderdelen vervangt.

iFixit opende de iPhone 15 Pro Max en zag dat de onderdelen zicht achter het frontdisplay bevinden, waardoor je goed moet uitkijken dat je het display niet beschadigt. Ook stelde men vast dat na het vervangen van de Lidar-sensor, de camera-app crasht. Ook is vastgesteld dat, na het vervangen van andere onderdelen, door foutmeldingen bepaalde apps niet meer werken.

De conclusie luidt dat Apple nog steeds de vrijheid van zelfreparatie moedwillig blokkeert. Dit, in tegenstelling tot het nieuwe beleid binnen de EU, dat fabrikanten gaat verplichten om eigenaren van haar producten beter te helpen hun eigendom te repareren.

Lees ook
EU’s Recht van Reparatie
Europa legt recht op herstel wettelijk vast

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Quishing – het nieuwe phishing

Voor elke vorm van communicatie of berichten die er zijn, kunt je er zeker van zijn dat oplichters en hackers een manier proberen te...

Bingewatchers